Smelt 2 eetlepels boter in een brede kookpan en laat de
stronken witloof aan beide kanten goudgeel kleuren.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Voeg de blokjes spek en de gesnipperde sjalotten toe, schenk
er 2 eetlepels water bij en laat afgedekt 20-25 minuten
stoven.
Haal het witloof en het spek uit de pan, smelt er 2 eetlepels
boter in en laat de forellen aan beide kanten lichtjes
kleuren.
Kruid met peper en zout.
Schik de forellen en het witlofmengsel in een ovenschaal.
Maak de aanbaksels met 1 dl droge witte wijn los en giet dit
in de schaal.
Dek af en schuif de schaal 25-30 minuten in een op 200°C
voorverwarmde oven.
Schik daarna de forellen en het witloof op een schotel en giet
het braadvocht in een pan.
Laat het met de room enkele minuten koken tot de saus wat is
ingedikt.
Giet de saus over de schotel.
Serveer met aardappelpuree.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |